Megalakult a GM Daewoo

Vágólapra másolva!
A Koreai Fejlesztési Bank bejelentette, hogy a Daewoo Motor Company bizonyos vagyonrészeit átruházta egy új autógyártó vállalatba, amelynek neve GM Daewoo Auto Technology Co. (GM Daewoo). Az új vállalat létrehozásáról szóló megállapodást még április 30-án írták alá. A GM Daewoo elnök-vezérigazgatója, Nick Reilly közlése szerint október 28-án avatják fel az új vállalatot.
Vágólapra másolva!

Az új cégből a General Motors 42,1 százalékkal részesedik, a Daewoo hitelezői pedig 33 százalékos részvénycsomagot kaptak. A Suzuki részesedése a GM Daewooban 14,9 százalék, a fennmaradó 10 százalék tulajdonosa a Shanghai Automotive Industry Corp.

Azokat a létesítményeket, leányvállalatokat, vállalkozásokat, kintlévőségeket és kötelezettségeket, amelyekre vonatkozólag nem intézkedik a vagyonátruházási megállapodás, a Daewoo Motor Company hitelezői tartják meg.

Az új vállalat birtokol és üzemeltet majd három autógyárat és kilenc külföldi vezérképviseletet, például az osztrák, Benelux, francia, német, olasz, spanyol és svájci Daewoo képviseletet, továbbá a Daewoo európai alkatrész-üzletágát, hollandiai székhellyel. Az európai leányvállalatok tevékenységének összehangolására a GM Daewoo létrehozta a zürichi székhelyű Európai Igazgatási Központot.

A vezérképviseletek mellett a GM Daewoo két új vállalatot hoz létre: egyet az angliai Lutonban amelyek az Egyesült Királyságban, egyet pedig Budapesten, ami Közép- és Délkelet-Európában képviseli a GM Daewoot.

(MTI)

Korábban:

Mégsem adják el a Daewoo Motort?
(2001. augusztus 17.)

A GM tárgyalni kezd a Daewoo Motorról
(2001. május 29.)