Újra nyereséges a Sony

Vágólapra másolva!
A japán Sony Corporation 44,1 milliárd jen - 354,8 millió dollár - csoportszintű tiszta nyereséget ért el a szeptemberrel zárult második üzleti negyedévében, az egy évvel korábbi 13,2 milliárd jen veszteség helyett. Az Ericssonnal közösen működtetett mobiltelefon-gyártó leánycég ugyanakkor továbbra is veszetséges marad.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb fogyasztói elektronikai gyártójának működési nyeresége 50,5 milliárd jen lett, az egy évvel korábbi 3,4 milliárd jen veszteség helyett. A forgalma 0,5 százalékkal 1,79 billió jenre nőtt.

A japán vállalatóriás módosította profit-várakozásait, és így a jövő március végéig tartó üzleti éve egészére 180 milliárd jen tiszta nyereséget vár, szemben az áprilisban jósolt 150 milliárd jennel. Az előző üzleti évben a Sony tiszta nyeresége 15,3 milliárd jen volt. A többlet adóváltozásoknak és az Aiwa beolvasztásának tulajdonítható, miközben a működési nyereség-előrejelzését változatlanul, 280 milliárd jenen tartotta a vállalat, a bevételére pedig 7,6 billió jent jósolt. A svéd Ericssonnal közös mobiltelefon-gyártó leányvállalat továbbra is veszteségesnek ígérkezik.

A Sony a tokiói tőzsdezárás után közölte eredményeit. A cég részvényeinek árfolyama előzőleg 1,86 százalékkal emelkedett, és 5490 jenen zárt a tokiói értéktőzsdén hétfőn.

(MTI)

Ajánlat: