Előnyben a Vivendi a Cegetel-harcban

Vágólapra másolva!
Megkapta az egy hónap haladékot a Vivendi Universal, hogy összegyűjtse a Cegetel részesedésre szükséges pénzt. A Vivendi jelenleg 44 százalékát birtokolja a francia távközlési cégnek, és a Vodafone-al kelt versenyre a maradék részesedésért.
Vágólapra másolva!

A Vodafone 6,1 milliárd eurót ajánlót az angol British Telecom (BT) Group 26 százalékos és az amerikai SBC Communications 15 százalékos Cegetel részesedéséért - a Vivendinek viszont elővételi joga van a részvényekre. Mivel a szükséges pénz nem állt rendelkezésére, a Vivendi bírósághoz fordult, hogy egy hónap haladékot kérjen az összeg előteremtésére. Ezt a haladékot meg is kapta, ami elemzők szerint jelentős előnyhöz juttatta a céget.

A Vivendi befektetők a Vodafone-nak szurkolnak

A Vivedni befektetők zöme azt szeretné, ha a Cegetelért folytatott versenyt a Vodafone nyerné meg, sőt, még a Vivendi 44 százalékos részesedését is megszerezné - írja a BBC News. Az ebből befolyó összeget, 6,8 milliárd eurót, a Vivendi jelentős, 20 milliárd eurós adósságának törlesztésére fordíthatná.

A Cegetel tulajdonában van az SFR, Franciaország második legnagyobb mobilszolgáltatója. A BBC News szerint a Vivendinek legkevesebb 4 milliárd dollárra van szüksége ahhoz, hogy a BT Group Cegetel-részesedését felvásárolja.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Cegetel

Korábban: