APEH-vizsgálat a taszári bázison

Vágólapra másolva!
APEH-revizorok vizsgálják a taszári katonai bázist ellátó Brown and Root társaságot. A cég szerint rutinvizsgálatról van szó, bár a Népszabadság értesülései szerint az ellenőrök rajtaütésszerűen érkeztek a fővárosi bűnügyi igazgatóságról. Felmerült a gyanú, hogy a cég dolgozóit minimálbéren jelentették be, és jövedelmük egy részét szabálytalanul fizették ki.
Vágólapra másolva!

Az amerikai hadsereg rendszeresen átutalja a taszári alakulatot ellátó cégnek a bázisnak dolgozók teljes bérköltségét, Puskás Béla, Kaposvár katonai referensének tudomása szerint. A Népszabadság információi szerint az amerikai csapatokat ellátó cég több száz dolgozójának a bérét a pécsi Kay Termékek Forgalmazására Alakult Kft. fizeti ki évek óta. A pécsi társaság fő tevékenysége porcelán-, üvegáru-, tapéta- és tisztítószer- nagykereskedelem, valamint máshova nem sorolható, egyéb gazdasgái tevékenységet segítő szolgáltatás.

Az APEH vizsgálata mintegy 700 alkalmazott, főképpen a tolmácsok és az adminisztrációs munkákat ellátók fizetését érinti. A Brown and Root ellen az elmúlt években több munkaügyi pert kezdeményeztek volt munkavállalói, a bírósági eljárások rendszerint közös megegyezéssel zárultak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

APEH