A várakozásoknak megfelelő a Disney nyeresége

Vágólapra másolva!
A Walt Disney az idei harmadik negyedév végén az előrejelzésekkel összhangban 222 millió dolláros nyereségről számolt be, míg egy évvel korában 188 millió dollárt ért el. A szórakoztatóipari birodalom mégis elégedetlen, mert szerinte nyereségét csökkentette a turizmus visszaesése, illetve tévétársasága, az ABC gyengébb beszámolója is.
Vágólapra másolva!

Egy év alatt bevételei mindenesetre 6,7 milliárd dollárra emelkedtek az egy évvel korábbi 5,8 milliárd dollárról. Michael Eisner elnök-vezérigazgató szerint nehéz évet tudhat maga mögött a társaság, mert a szeptemberi terrortámadások jelentősen visszafogták a turista-forgalmat. Az ABC reklámokból befolyó bevételei is csökkentek, mivel a reklámpiacra negatívan hatott a gyengébb gazdasági környezet, ezen kívül a csatorna nézőszáma is mérséklődött.

Eisner a befektetőket is megnyugtató bejelentést tett: a 2003-as pénzügyi évben a társaság nyereségének 20 százalékot meghaladó növekedését várja. Az ABC-n új tv-show-k finanszírozásával szeretnék a nézőszámot megemelni - írja a BBC News Online.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Disney