Decemberben indul a partiszezon

Vágólapra másolva!
A partiszerviz-szolgáltatást nyújtó cégek éves árbevételük mintegy negyedét a karácsonyi rendezvényeknek köszönhetik. Az ágazat éves forgalma 3,2-3,5 milliárd forintra tehető 2002-ben.
Vágólapra másolva!

A partiszerviz-szolgáltatást nyújtó cégek számára a december a legkiemelkedőbb hónap, hiszen ilyenkor a legmagasabb az átlagos vendégszám, s ez a legnagyobb költségvetésű rendezvények időszaka. Az év végi partik legnagyobb része vállalati összejövetel, akik partnertalálkozóikat és vállalati összejöveteleiket tartják meg ekkor - mondta a Napi Gazdaságnak Háfra Balázs, a Bonus Party Service Kft. marketingigazgatója.

Évente csaknem száz cég mintegy 4500 rendezvényt szervez. A partiszervizre szakosodott cégek tapasztalatai szerint a sablonszerű rendezvények helyett egyre többen kérnek kreatív ötletekkel feldúsított, exkluzív bulikat, amit PR- és reklámügynökségi feladatokat is ró rájuk. A kreatív partikat nettó 1-3 millió forintos áron kínálják.

A legnagyobb forgalmat bonyolító Gála Party Service Kft. az év végére 1,1 milliárd forint árbevétel elérését tervezi, amely 40 százalékos bővülést jelent az előző évihez képest.