Az angolok többsége szerint a matracba dugott pénz a legjobb befektetés

Vágólapra másolva!
Egyre borúlátóbban ítélik meg hazájuk helyzetét, kilátásait Nagy-Britannia lakói, nagy többségük szerint az ország a gazdasági "leállás felé tart", és ha tehetné, inkább átköltözne egy másik országba.
Vágólapra másolva!

Egy a héten Londonban közzétett közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a gazdaság megtorpanása miatt az emberek tartanak a munkanélküliségtől, aggasztja őket a nyugdíjaik, továbbá a magánbefektetéseik értékének csökkenése. Miközben a válaszadók szinte fele-fele arányban ítélik meg borúlátóan illetve optimistán hazájuk jövőjét, a megkérdezettek 53 százaléka egyetért azzal, hogy Nagy-Britanniában semmi nem működik, 85 százalék pedig egyenesen azt mondja, hogy az ország a leállás felé tart.

A közalkalmazottak egyre gyakoribbá váló sztrájkjainak fényében a megkérdezettek 77 százaléka úgy véli, hogy több munkabeszüntetés várható a következő 12 hónapban. A megkérdezettek 17 százaléka attól tart, hogy a következő hónapokban elveszti állását, holott az ország egyike az Európai Unió azon tagállamainak, ahol a legalacsonyabb a munkanélküliség.

A válaszadók 77 százalékát aggasztja, hogy az értékpapírpiacok látványos zuhanása miatt magánbefektetéseik, köztük a nyugdíjalapok jelentősen veszítettek értékükből, és több mint felük úgy véli, jobban járna, ha inkább bankban, sőt "a matrac alatt" tartaná a pénzét. E komor képet felfestve a válaszadók 53 százalék jelentette ki: ha tehetné, komolyan fontolóra venné, hogy áttelepedjen más országba.