Milliárdok az EU-tól foglalkoztatás-fejlesztésre

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Fejlesztési Terv keretében a magyar foglalkoztatáspolitika 170 milliárd forintos uniós forrásra számíthat 2004 és 2006 között. A pénzből egyaránt jut a foglalkoztatási szint növelésére és a munkanélküliek képzésére - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) végrehajtásához elnyerhető 550-600 milliárd forint forrás mintegy 30 százaléka jut a humánerőforrás fejlesztését szolgáló programokra. Ebből előreláthatólag 80 milliárd forintot kapnak a foglalkoztatási szint javítását elősegítő programok. Itt a munkában állók és a munkanélküliek képzésének javítása, jobb munkaerő-piaci szolgáltatások bevezetése egyaránt szóba kerül.

A képzési rendszer javítására, az infrastrukturális fejlesztésekkel együtt várhatóan 73 milliárd forint jut a három év alatt. Emellett a társadalmi beilleszkedést szolgáló szociális intézmények 14 milliárd forint uniós támogatásra számíthatnak.

Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumhttp://www.fmm.gov.hu/main.php

A Munkaügyi Minisztérium távlati célkitűzése az, hogy 2010-re, összhangban az uniós tervekkel, 700-900 ezerrel növekedjen a foglalkoztatottak száma, és addigra Magyarország elérje a 70 százalékos foglalkoztatási rátát, ami gyakorlatilag teljes foglalkoztatottságot jelent. A 2006-os célkitűzés a 63-64 százalékos foglalkoztatási ráta.