Pert fontolgat a Daewoo új importőre

Vágólapra másolva!
Jogi lépéseket fontolgat a GM-Daewoo C and E Autóforgalmazó Kft. miután hétfőn több napilapban nyílt levél jelent meg a Daewoo új márkakereskedéseiről - mondta Szász Dániel, a társaság ügyvezető igazgatója kedden.
Vágólapra másolva!

A nyílt levél szerint Budapesten jelenleg mintegy három, a szakszerű javításhoz szükséges diagnosztikai műszer működik. Továbbá a megszüntetett márkakereskedői hálózat helyett "hamarosan megjelennek az új rendszerű Daewoo kereskedések, szervizek drága szolgáltatásaikkal".

Szász Dániel elmondása szerint a GM-Daewoo új márkakereskedői hálózattal jött létre Magyarországon, miután 2002. október 17-én a General Motors (GM) és a Daewoo hitelezőit képviselő Koreai Fejlesztési Bank megállapodást kötöttek egy új cég létrehozásáról. A jelenlegi és a korábbi tulajdonos között nincs jogfolytonosság.

A Daewoo anyavállalat csődjével Magyarországon is megszűnt az importőri tevékenység, amelynek következtében a márkakereskedői szerződések is érvényüket veszítették. A korábbi 49 kereskedő közül 17-nek - földrajzi elhelyezkedés, várható növekedés, valamint referenciák alapján - új szerződést ajánlottak, továbbá 17, a GM érdekeltségébe tartozó kereskedő vállalta, hogy külön keretek között, új beruházással kezdi el a Daewoo-k értékesítését - mondta az ügyvezető.