Évente 200 milliárd értékű privatizációt tervez az ÁPV Rt.

Vágólapra másolva!
Az ÁPV Rt. a jövő évi üzleti tervében 190 milliárd forint fölötti bevétellel és 99 milliárd forint befizetési kötelezettséggel számol. Mészáros Tamás, az ÁPV Rt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a következő három évben évente mintegy 200 milliárd forintos privatizációt terveznek.
Vágólapra másolva!

Kamarás Miklós, az ÁPV Rt. vezérigazgatója a 2003-ban várható tranzakciók közül kiemelte a Mol első 10 százalékos állami csomagja, az Antenna Hungária, a Malév, a Postabank, a Konzumbank, az FHB, a Dunaferr és a Bábolna értékesítésének előkészítését.

Kamarás Miklós elmondása szerint a Mol állami tulajdonú részvénycsomagja első részének értékesítésére várhatóan jövőre, a második félévben kerülhet sor. Hozzátette, hogy a Mol várhatóan 10 százalékát kitevő részvénycsomagjának értékesítéséről csak kedvező piaci körülmények között lehet szó.

Az Antenna Hungária privatizációs stratégiáját várhatóan még az idén megtárgyalja az igazgatóság. A tranzakcióhoz mintegy 6-7 jogszabály módosítására lesz szükség.

ÁPV Rt.http://www.apvrt.hu/

Az üzleti terv első változatát csütörtökön tárgyalja az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatósága. Az ÁPV Rt. jövőre 8 milliárd forint osztalékot fizet be a költségvetésbe, és a vagyonkezelőhöz tartozó társaságoktól is ilyen mértékű osztalékot kívánnak beszedni. A költségvetési befizetések 90 százaléka infrastrukturális beruházások forrását képezi, és várhatóan mintegy 9 milliárd forint finanszíroz majd egészségügyi programokat.