Elhalasztották a döntést a sztrádatendereken

Vágólapra másolva!
Az eredetileg múlt hétre kiírt határidő ellenére a Nemzeti Autópálya Rt. nem hirdetett eredményt az augusztusban kihirdetett autópálya-tender egyikén sem - értesült a Világgazdaság. A halasztásra a korábbiaknál drágább ajánlatok miatt kerülhetett sor.
Vágólapra másolva!

Az üzleti napilap szerint a társaság ugyanakkor karácsonyig bizonyosan meghozza döntését, azaz a kiírt három pályázatra jelentkező cégek melyike hajthatja végre a százmilliárd forintot meghaladó értékű beruházásokat. A halasztásra egyébként lehetőséget ad a közbeszerzési törvény, és annak okát indokolni sem kell.

A Világgazdaság információi szerint a döntés elhalasztására azért került sor, mert a pályázók jóval drágább ajánlatot tettek, mint amilyet a közbeszerzések nélkül indított nyári meghívásos "tenderen".

Az első forduló után egyébként a Strabag Építő Kft., illetve a két-két cég által alkotott Országhatár Konzorcium (Hídépítő Rt., Betonút Rt.), illetve az M7-M70 Letenye 2002 Közös Vállalkozás (Egút egri Útépítő Rt., Debreceni Magas-, Mély-és Útépítő Rt.) maradt versenyben mindhárom tenderen. A három kiírás során az M7-es Becsehely-Letenye és az M70-es Letenye-Tornyiszentmiklós, az M7-es Balatonszárszó-Ordacsehi, illetve az M3-as Polgár-Görbeháza közötti szakaszait építhetik meg a jelentkezők - írja a Világgazdaság.