Újabb adókedvezmények befektetőknek

Vágólapra másolva!
Az unióval pénteken kötött megállapodás értelmében az "érzékenyebb" magyarországi iparágak - így az autóipar - a befektetés értékének 20-30 százalékát vehetik igénybe adókedvezményként - mondta László Csaba pénzügyminiszter. Csillag István, a gazdasági tárca vezetője újabb, beruházás-élénkítő adókedvezményeket jelentett be.
Vágólapra másolva!
Lezárták a versenypolitikai fejezetet/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20021206lezartak.html

A beruházás-ösztönzés érdekében új adóelemek épülnek be az adórendszerbe - közölte Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter kedden, László Csaba pénzügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Így adómentes fejlesztési tartalékot vezetnek be annak érdekében, hogy ösztönözzék a társaságokat egy későbbi beruházáshoz megfelelő fedezet összegyűjtésére. Továbbá lehetőség nyílik arra is, hogy 2003-2004-ben az üzembe helyezett beruházások költségét gyorsított eljárás keretében lehessen leírni.

László Csaba elmondta: 2004-2005-ben a privatizációs bevételeken túl mintegy 1,5 milliárd euró közvetlen működő tőkebeáramlással számol a kormány.

A miniszterek emlékeztettek: az unióval kötött egyezség szerint 2003 januárjától a 2000. január 1-je előtti beruházásoknál a beruházás értékének maximum 75 százaléka, a 2000 utániaknál pedig 50 százaléka vehető igénybe adókedvezményként. Az érintett vállalatok közvetett és közvetlen foglalkoztatottainak száma eléri az aktív népesség 10 százalékát, és a tavalyi, mintegy 8 500 milliárd forintos termékexport 45-50 százalékát e cégek kivitele adta.