Vita az ünnepi rendezvények finanszírozásáról

Vágólapra másolva!
A képviselők mindössze harmada jelent meg a jövő évi költségvetés részletes vitájának kezdetén kedden az Országgyűlésben - jelentette az [origo] helyszíni tudósítója. Vitát először az okozott, hogy az ellenzék módosító javaslatai 5,5 milliárd forintot vettek volna el az ünnepi rendezvényekre szánt 1,4 milliárd forintból.
Vágólapra másolva!

A szolid érdeklődés mellett kezdődő vitában Béki Gabriella szabad demokrata képviselő azt kifogásolta, hogy a Miniszterelnöki Hivatal költségvetésében az ünnepi rendezvények megtartására elkülönített 1,4 milliárd forintból 8 ellenzéki módosító javaslat összesen 5,5 milliárd forintot vonna el.

Font Sándor, az MDF képviselője ezt azzal indokolta, hogy mindössze egy hétvégéjük volt a módosító javaslatok elkészítésére, így azokat nem tudták egyeztetni egymással. Szijjártó Péter fideszes honatya, a Béki által kifogásolt egyik módosító indítvány készítője pedig az előző költségvetési szavazás tapasztalatai alapján úgy vélte, hogy teljesen mindegy, hogy az ellenzék hány módosító indítványt nyújt be, azokat a kormánypártok úgyis fegyelmezetten leszavazzák.