Új vezér a Fiatnál

Vágólapra másolva!
A Fiat pénteki elnökségi ülésén a különböző irányzatok nem jutottak megállapodásra a súlyos válságban lévő iparvállalat hosszú távú sorsáról, de Paolo Fresco elnök megtarthatta pozícióját, míg Alessandro Barberist vezérigazgatóvá nevezték ki - közölte a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

A pénteki torinói elnökségi ülésen ismét összecsaptak az igazgatóság más-más nézeteket képviselő tagjai: egyik részük ugyanis a Fiat megmentéséért küzd, másik csoportjuk pedig az autógyártást eladná a General Motorsnak, míg a cégcsoport többi tevékenységét leválasztaná a vállalatról és külön-külön értékesítené. Az Agnelli család befolyásának köszönhetően rövid távon nem változik a cég vezetésének irányvonala: a Fiat reorganizációs tervét kidolgozó elnök, Paolo Fresco megtarthatta tisztségét, míg vezérigazgatóvá a pályáját a Fiatnál kezdő Alessandro Barberist nevezték ki.

Az elnökségen belüli ellentétek még elkeseredettebbé tették a cég eddig ideiglenesen elbocsátott, mintegy ötezer dolgozóját, akik szombaton is folytatják tiltakozó akcióikat. A Fiat összesen nyolcezer munkavállalója elbocsátását tervezi.