Megvettek egy amerikai kisvárost

Vágólapra másolva!
Az észak kaliforniai Bridgeville városát 1,78 millió dollárért vette meg egy eddig még ismeretlen vevő. A várost az eBay aukciós weboldalon kínálták eladásra. Ilyen jellegű adásvételre a cég szóvivője szerint még sohasem volt példa.
Vágólapra másolva!

A 670 lakost számláló 82 hektáros kisváros mintegy 260 mérföldre (416 kilométerre) északra található San Fransiscótól. A városban tíz ház, négy kisebb faház és egy postahivatal található. Az első licit a házra 5 ezer dollár volt még novemberben, ehhez képest erős vételnek számít az 1,78 millió dolláros leütési ár - írja a Reuters.

A magas leütési ár a szakemberek szerint az ünnepeknek köszönhető: a karácsonyi szabadság alatt a világ minden pontjáról több ezren kezdtek licitálni a kisvárosra. Eddig még ismeretlen a vevő kiléte. A vételi ajánlatban nem szerepelt a városi iskola épülete és a város hídja.

A várost a Lapple-család kínálta eladásra, akik 1972-ben vásárolták 150 ezer dollárért. 1977-ben már megkísérelték eladni, de az akkori vevő - egy egyházi csoport - nem tudta kifizetni a vételárat, és így az ügylet nem jött létre.