Nagyot szólhat a Kalasnyikov esernyő

Vágólapra másolva!
A gépfegyver után várhatóan lesz Kalasnyikov esernyő, hódeszka, zsebkés és még sok minden más, ugyanis az orosz fegyverfejlesztő, Mihail Kalasnyikov eladta nevét egy német cégnek.
Vágólapra másolva!

A Kalasnyikov márkanevet a Marken Marketing International (MMI) nevű német kisvállalat vette meg, hogy egy egész sor fogyasztási cikket adjon el vele: a már említetteken túl halogénlámpát, zsebkést és energiaitalt.

Forrás: ORIGO
a legendás AK-47-es

Kalasnyikov 1941-ben, egy harctéri sebesülésből lábadozva kezdett dolgozni legendássá vált lőfegyverén. Az AK-47-es karabélyt 1947-re fejlesztette ki, amely hallatlanul népszerű lett a világ minden táján, több mint 50 millió készült belőle. Bár számos kitüntetést kapott, pénzt sohasem látott találmányáért, szabadalmi díjat sem fizetett neki soha a szovjet állam. Jelenleg állami nyugdíjából él egy szerény, kétszobás lakásban.

Kalasnyikov nevéért - mint kereskedelmi márkanévért - az Egyesült Államokból is kapott több, a némethez hasonló ajánlatot, ám - mint mondta - nem szívesen kötött volna üzletet a Szovjetunió egykori hidegháborús ellenségével. Kalasnyikov amúgy németekkel harcolva sebesült meg 1941-ben.