Vágólapra másolva!
Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt., szakmai és gazdasági megfontolások alapján nem javasolja a napi matrica bevezetését - tartalmazza a szervezet Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak (GKM) eljuttatott szakanyaga.
Vágólapra másolva!

Az ÁAK keddi közleménye szerint a napi matrica ellentétes az időátalány rendszerrel, a szisztéma átalakítása pedig jelentős többletkiadást eredményezne az autópálya kezelőnek, ugyanis a díjszedő kapuk lebontásával megszűnt a lehetősége az alkalomszerű napijegy használatnak.

Az értékesítés, az ellenőrzés informatikai rendszerét 2000. január 1-től az egységes matricás rendszernek megfelelően fejlesztették és alakították ki, így az átalakítás több száz millió forintos többlet költséggel járna.

Kik olvasnak üzleti híreket?/uzletinegyed/kerdoiv/index.htmlÖn tudja a választ!

A közlemény azt is kiemeli, hogy az egységes matricás rendszert használó szomszédos országokban - Ausztria, Csehország, Szlovákia - is ismeretlen a napi matrica, a legrövidebb időtartam 10, illetve 15 nap.

Január végéig érvényesek az autópálya matricák/uzletinegyed/vasarlas/auto/20021219januar.htmlAutópálya-díjak 2003-ban/uzletinegyed/vasarlas/auto/20021123autopalyadijak.html