Támogatja Burány kinevezését a foglalkoztatási bizottság

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága 12 igen szavazattal 10 nem ellenében szerdán támogatta Burány Sándor kinevezését a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium élére. A tárca leendő vezetőjének célja, hogy aki tud és akar dolgozni, az találjon munkát.
Vágólapra másolva!

Burány Sándor bizottsági meghallgatásán elmondta: a foglalkoztatottság növeléséhez beruházásbarát környezet, a bérek közterheinek további csökkentése és a képzettségi szint javítása szükséges. A politikus szerint a bérek uniós szintre való felzárkóztatása csak a versenyképesség javulásával párhuzamosan képzelhető el.

Kik olvasnak üzleti híreket?/uzletinegyed/kerdoiv/index.htmlÖn tudja a választ!

Őry Csaba fideszes képviselő, a bizottság alelnöke arról érdeklődött, hogy a 400 ezer új munkahely megteremtéséről szóló kormányzati ígéret miként teljesül. Burány Sándor válaszában elmondta: fél év alatt 30-40 ezerrel bővült a foglalkoztattak száma, így a kormányzati ígéret a ciklus végére teljesíthető. A teljes foglakoztatás hosszabb, az évtized végéig tartó program segítségével érhető el - mondta a miniszterjelölt.

Burány Sándor a kormány megalakulása óta a pénzügyi tárca politikai államtitkára. A jelenlegi munkaügyi miniszter, Kiss Péter a kancelláriaminiszteri poszt várományosa.