Vágólapra másolva!
A téli szezonális növekedés miatt február végén 40 700 fővel több regisztrált munkanélküli volt, mint január végén - közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium. Február végén 388 000 munkanélkülit tartottak nyilván a munkaügyi központokban, ez hétezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkaerő iránt azonban megnőtt a kereslet.
Vágólapra másolva!

A minisztériumi tájékoztató szerint januárhoz képest jelentősen nőtt a munkáltatók által a munkaügyi központokhoz bejelentett munkaerő-kereslet. Az újonnan bejelentett, nem támogatott álláshelyek száma 35,3 százalékkal haladta meg az egy hónappal korábbi bejelentések számát.

A keresletélénkülés eredményeképpen a munkaközvetítésre rendelkezésre álló álláshelyek száma a hónap során megközelítette a 70 ezret.

Állás-Karrier/uzletinegyed/allas-karrier/index.htmlAz Üzleti Negyed rovata

A minisztérium utal a KSH lakossági munkaerő-felmérésére, mely szerint tavaly novembertől 2003 januárjáig a foglalkoztatottak száma átlagosan elérte a 3 millió 902 ezret, s ez 54 ezerrel haladta meg az előző év azonos időszakának adatait.

A tájékoztató szerint számottevően, 0,8 százalékponttal javult a foglalkoztatási ráta, illetve 1,1 százalékponttal az aktivitási ráta. Mindez az inaktívak számának 88 ezres csökkenésével együtt valósult meg, amely arra utal, hogy a munkaerőpiacról eddig távol maradók munkát keresnek vagy dolgoznak.