Drágább lett a műszaki és a zöldkártya

Vágólapra másolva!
A gazdasági és közlekedési, illetve a belügyminiszter egy közös rendeletben módosította a járművekkel kapcsolatos díjakat, amelyek így hat százalékkal emelkedtek átlagosan, ráadásul a fizetendő díjak köre is bővült. Például a gépkocsik időszakos műszaki vizsgája 4700 forint helyett 4980 forintba kerül - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A megemelt díjak többségét március 16-ától kell alkalmazni, de van kivétel. Az újnak számító ideiglenes forgalomban tartási engedély 2360 forintos díja csak április 1-jétől lép életbe.

Az új tarifa-rendelet értelmében a gépkocsik időszakos műszaki vizsgája 280 forinttal drágul és a jövőben 4770 forintot kell fizetni érte, míg motorkerékpároknál a korábbi 2040 forint helyett 2160 forintba kerül majd a műszaki. A zöldkártya kiadása is drágul, a korábbi 500 forintról 530 forintra.

A külföldről érkező jármű származásának ellenőrzéséért 6600 forint helyett 7 ezer forintot kell fizetni, hasonlóan az ismétel forgalomba helyezés új díjához. Emelkedik az egyedileg kiválasztott rendszámtábla ára is 60 ezerről 63 ezer forintra, ha pedig egyedileg előállított rendszámot szeretnénk autónkra, a korábbi 250 ezer forint helyett 265 ezer forintot kell fizetnünk - írja a Magyar Hírlap.