Vágólapra másolva!
Április közepétől igényelhetik szelvényeiket a szociális rászorulók, és idén nem kell fizetni az eddig szokásos 50 százalékos önrészt. Tavaly már februárban lehetett pályázni az utalványokért, akkor a csekkek túlnyomó részét vállalatok vásárolták meg dolgozóiknak.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Üdülési Szolgálatnál (NÜSZ) igényelhető csekkhez kétféleképpen lehet hozzájutni: az első kategóriába az idősek, a fogyatékkal élők és a kétgyermekes családok tartoznak. Ők szociális alapon kérhetik a támogatást, írta a Magyar Hírlap. A vállalatoknál pedig egyre népszerűbb, hogy az 50 ezer forintig adómentes üdülési csekkel lepik meg alkalmazottaikat. A NÜSZ adatai szerint a cégek mintegy 40 százaléka érdeklődik a csekkek iránt: most már ugyanis a dolgozóknak nem kell az összeg felét saját zsebből finanszíroznia.

Jelenleg az ország bármely pontjára el lehet utazni üdülési csekkel, a Magyar Turizmus Rt. szerint. A szelvénytulajdonos megszállhat kempingben, panzióban vagy akár elegánsabb hotelben is. Az üdülési szolgálattal 1200 szálloda és 300 utazási iroda kötött szerződést.

Üdülési csekk/uzletinegyed/vasarlas/utazas/20020611udulesi.html

A jogszabályok szerint egy kétgyermekes munkavállaló akár minden családtagja számára kaphat egy 50 ezer forintos csekket, írta a Magyar Hírlap. A Magyar Turizmus Rt. szerint pedig egy 50 ezer forintos üdülési csekkből egy személy kényelmesen eltölthet hét napot egy háromcsillagos szállodában félpanzióval.