Emelkednek a parkolási díjak a fővárosban

Vágólapra másolva!
Április végétől emelkednek a parkolási díjak Budapesten, emellett újabb utcákban vezetik be a fizetős parkolást. Az erről szóló rendeletmódosításokat március végén várhatóan elfogadja a fővárosi közgyűlés. A módosítással a jelenleg 100 forintos díjalap 125 forint lesz - írja a Világgazdaság. 
Vágólapra másolva!

A legtöbb zónában most a lehetséges maximumnál kisebb az óradíj, mert a főpolgármesternek joga van ahhoz, hogy akár 50 százalékkal is eltérjen a díjalaptól. Április második felére, amikorra a közgyűlés által elfogadott rendelet hatálya lép, készítenek javaslatot a konkrét összegekről. A Világgazdaság információi szerint a javaslat már elkészült, csak egy tétel vitatott.

Várhatóan bekerülnek majd a tarifás zónába azok a fővárosi tulajdonú főutak, ahol ma még díjfizetés nélkül lehet parkolni. A főútvonalak bevonása a fizetős rendszerbe érinti a budai kerületeket, illetve néhány pesti főutat és teret.

A parkolóhelyek üzemeltetésével a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-t bízza meg a főváros. Ez a cég üzemelteti az automatákat a IX. és a XIII. kerület teljes területén.