Hat százalék közelében a betéti kamatok

Vágólapra másolva!
Egyre több hazai kereskedelmi bank dönt úgy, hogy az év első két hónapjában csökkentett betéti kamatokat megemeli. Az elmúlt héten a Raiffeisen, az Inter-Európa Bank, valamint a Kereskedelmi és Hitelbank emelt kamatain, amelyek átlaga - bár kivételek vannak - még nem éri el a 6 százalékot - írja hétfői számában a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A napokban végrehajtott kamatemelések főként a rövid távra lekötött betéteket érintik. A K&H például az egymillió forintnál nagyobb három hónapos betéti kamatot emelte 5 százalékról 5,2-re, az egymilliónál nagyobb betétek éves kamata pedig 5 százalék, hasonlóan az OTP által fizetett kamathoz.

A Raiffeisen Banknál is a három hónapra lekötött betétek kamatát emelte 0,4 százalékkal, így a kamat mindegyik összegsávban meghaladja az 5 százalékot. A Raiffeisen az 5 millió forint feletti betétekre fizeti a legnagyobb összeget, 5,75 százalékot.

Az Inter-Európa Banknál 0,25 százalékkal többet kaphatunk a legfeljebb 3 hónapra lekötött összegekre, például 500 ezer forintra egy hónapra 5, három hónapra 5,25 százalékot.

Hat százaléknál nagyobb kamatot a Postabank és a HVB fizet, azonban az előbbi esetében az egymillió forintra fizetett évi 6,5 százalék változó, és az év folyamán csökkenhet. A HVB-nél pedig a 7,25 százalékos kamatcsúcs az egymilliónál nagyobb, egy évre lekötött összegekre érvényes, de csak úgy, hogy a kamatot az utolsó négy hónapra fizetik, az éves átlagkamat így csak 5,86 százalék - írja a Magyar Hírlap.