A szenátus megfelezte Bush adóreformját

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok felsőháza, a szenátus meglepő fordulattal 50 százalékkal mérsékelte Bush elnök adóreform-csomagját. A 726 milliárd dolláros gazdasági reformtervezet volt a Bush adminisztráció programjának központi eleme.
Vágólapra másolva!

A keddi szenátusi szavazás 52-47 arányban döntött a nagyszabású adóreform felére csökkentéséről. A Bush adminisztráció szerint ekkora mértékű csökkentés kellett volna a következő tíz évben, hogy új munkahelyek szülessenek, és a gazdaság lendületet kapjon, de a kritikusok szerint a tervezett nagyarányú csökkentés csak még jobban növelte volna a már így is 300 milliárd dollár fölé várt deficitet az USA-ban.

Bush benyújtotta a háborús számlát/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030325bush.html

A szenátus pénteken már szavazott az ügyben, akkor a mérsékelt republikánusok és a demokraták elvesztették az adómérséklés 360 milliárd dolláros csökkentéséről tartott szavazást. A keddi újabb szavazásnál viszont a BBC News szerint fontos szerepet játszott Bush elnök ugyancsak kedden benyújtott egy havi költségekre szóló háborús számlája, és a háborúval kapcsolatban felmerült további költségek.

George W. Bush továbbra is fontosnak tartja az adók nagyarányú mérséklését: szerinte apját azért nem választották újra 1992-ben, mert sikertelenek voltak az ugyanilyen célú próbálkozásai. Apám annak ellenére nem lett elnök, hogy győzedelmet aratott az Öböl-háborúban - mondta az ifjabb Bush.