Tovább csökken az üzemanyagok ára

Vágólapra másolva!
A Mol Rt. tovább csökkenti az üzemanyagok árát: szerdán 0 órától literenként 4 forinttal kell kevesebbet fizetni a motorbenzinért, 3 forinttal kevesebbet pedig a gázolajért.
Vágólapra másolva!

A Mol Rt. az elmúlt napokban a nemzetközi piacokon folytatódott a kőolaj jegyzésárának csökkenésének tulajdonítja a csökkentést. A jegyzésár csökkenése következtében az európai térségben irányadónak tekintett Brent típus ára az elmúlt napokban hordónként 25 dollár körül stabilizálódott, áll a közleményben.

A március első felében tapasztalt csúcsszinthez képest a kőolajtermékek jegyzésárai is jelentősen csökkentek, azonban az árváltozás nagysága a motorbenzin és a gázolaj esetében különböző volt, a fogyasztás és a készletváltozás időszakonként eltérő mértéke miatt, közölte a Mol.

A legutóbbi napok piaci tendenciáit követve a Mol Rt. a következő árváltoztatásokat hajtja végre, április 16-án 0 órától:

EN 91 ólmozatlan benzin 222,50 Ft/l

EN 91 keverék benzin 225,50 Ft/l

ESZ 95 ólmozatlan benzin 225,50 Ft/l

ESZ 98 ólmozatlan benzin 234,50 Ft/l

Diesel gázolaj 202,00 Ft/l

Az egyes MOL-töltőállomások, illetve a más olajtársaságok által alkalmazott kútárak a listaártól eltérhetnek.

Ezzel a csökkentéssel az utóbbi 5-6 hét árcsökkentésének mértéke a motorbenzineknél literenként összesen 17 forint, a gázolajnál pedig 27 forint.