Tajvan is gazdasági csomagot vezet be a SARS ellen

Vágólapra másolva!
Tajvan kormánya hétfőn egy közel másfél milliárd amerikai dollár értékű programot hagyott jóvá a SARS vírusa elleni harcra. A pénz kétharmadát kötvénykibocsátással teremtenék elő, amennyiben ezt az ország törvényhozása is jóváhagyja.
Vágólapra másolva!
A vírus fenyegeti a kínai gazdaságot/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030422virusveszely.html

Tajvan tőzsdéje hétfőn fél éves mélypontra került, a tajvani dollár árfolyama pedig ugyancsak fél éves mélypontot ért el az amerikai dollárral szemben. Szingapúrban kormányátalakításra került sor hétfőn, egyebek között új ember kerül a pénzügyi államminiszteri székbe. A városállamot a SARS járvány gazdaságilag is erősen sújtja, a kormányzatnak intézkedéseket kell tennie, hogy az egykor a térségben leggyorsabb fejlődést felmutató Szingapúr ellenállhasson a malajziai és kínai cégek versenyének.

Gazdasági csomagok a SARS ellen/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030422gazdasagi.html

Kínában a SARS miatt hétfőn két tőzsde, a sanghaji és a sencseni felügyelete is elrendelte: az intézményeket a szokásos kereskedőkön kívül senki nem látogathatja és a különböző befektetők nevében eljáró kereskedőknek nem ajánlják az érintkezést, ők külön csoportban vehetnek részt az üzletelésben.

A nagy ázsiai ország egyik légitársasága, a China Eastern Airlines közölte, hogy egyelőre elhalasztja 12 utasszállító repülőgép beszerzését - az erre az évre tervezett 18-ból -, mert a SARS járvány jelentősen rontott üzletén. A társaság közölte, hogy gépei kapacitásának kihasználatlansága történelmi csúcsot ért el.