Pápai autósiskoláknak bírságolt a Versenytanács

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa, öt Pápán tevékenykedő autósiskolát összesen 1,1 millió forintra bírságolt versenykorlátozó magatartásért - derül ki a hivatal közleményéből.
Vágólapra másolva!

A versenytanács azt követően indított felügyeleti eljárást a pápai autósiskolák ellen, hogy tudomására jutott a cégek versenykorlátozó magatartása az azonos tevékenységgel piacra lépő Eniac Kft-vel szemben. Az öt kartellező autósiskola nem engedte az új piaci szereplőnek a Pápán található Határ úti rutinpálya használatát, nem működtek vele együtt az elméleti vizsgaszervezés során, és az Eniac Kft. tevékenységét lejárató hirdetést tettek közzé a helyi lapban.

E versenykorlátozó cselekményekért a versenytanács a Turba Kft-t hatszázezer forint, az Ajkai 1. sz. GVMK-t háromszázötvenezer forint, míg az ATI Kft-t százötvenezer forint bírság megfizetésére kötelezte. A versenytanácsi határozat indoklása szerint nem tilos az új piaci szereplővel szemben fellépni, azzal éles versenyt folytatni, jogsértő viszont, ha a piacon szereplő versenytársak egyeztetik egymás között a - véleményük szerint - agresszív belépővel szembeni válaszlépéseket.