Panaszkodnak a külföldi befektetők

Vágólapra másolva!
Egyre több a panasz a külföldi beruházók részéről a magyar adó- és vámhatóságok önkényére, és az állami engedélyek megadása körül sem ritkulnak a képtelen helyzetek - írta hétfői számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Vágólapra másolva!

A lap hivatkozott a nemrég Magyarországon járt bajor gazdasági miniszterre, Otto Wiesheura, aki szerint "egyes esetekben nagy bosszúságunk támadt a magyar állami hatóságokkal", és a csalódott bajor beruházók a német vállalatok beruházási magatartását is tartósan befolyásolhatják. A lap adatai szerint német vállalatok a rendszerváltás óta 12 milliárd eurót ruháztak be Magyarországon, és ebből kétmilliárd euró Bajorországból származik. Kétszáznégy bajor vállalat magyarországi leányvállalatai több mint 40 ezer embert foglalkoztatnak abból a 200 ezerből, akik német tulajdonban lévő vagy német részesedéssel működő vállalatoknál dolgoznak.

ADSL Profi /uzleti_internet/index.htmlBelépési díj nélkül, üzleti célú gyorsinternet hozzáférés.

A rosszkedvet a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint egyrészt az ismétlődő, teljesen indokolatlan adóellenőrzések váltották ki, amelyeket az érintett vállalatok zaklatásnak, sőt, egyenest zsarolási kísérletnek tekintenek. Az élelmiszergyártók pedig arra panaszkodnak, hogy a vámhatóságok önkényes rendelkezései érzékenyen érintik vagy egyenesen kétségessé teszik a termelésüket.

Nem zárható ki az sem, hogy röviddel az EU-ba való belépés előtt egyesek még meg akarnak gazdagodni - írja a német lap hétfői számában.