Greenspan: Bizonytalan az USA gazdasági növekedése

Vágólapra másolva!
Az amerikai gazdaság a tavasz folyamán stagnált és a növekedési pálya a következő hónapokban is bizonytalan, mondta Alan Greenspan, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke kedden Berlinben. Az elnök szerint a bizonytalanság ellenére az utóbbi időben figyelemre méltóan lendületesnek bizonyult az ország gazdasága.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Alan Greenspan

Alan Greenspan egy berlini nemzetközi pénzügyi tanácskozás résztvevőivel folytatott panelbeszélgetést kedden. Szerinte túl korai bármi biztosat mondani a következő időszak amerikai gazdaságáról. Egyelőre nem mutatkozik gyorsulás a növekedésben, bár a mostani adatok az sugallják, hogy a gazdaság a múlt hónapban stabilizálódott, miután márciusban és áprilisban gyengült - mondta a Federal Reserve elnöke.

Greenspan szerint a termelékenység növekedése erős marad és a pénzügyi piacok is a kilábalás irányába mutatnak: ez idén később következhet be. A legfontosabb hír az amerikai gazdaságról az elmúlt néhány negyedévben látható lendület, amelyet a korábbi években nem lehetett tapasztalni, mondta a Fed-elnök.