Srí Lankán terjeszkedhetnek a Fejér megyei vállalkozások

Vágólapra másolva!
Srí Lankára hívják a Fejér megyei vállakozókat. Az ázsiai ország vezetői ugyanis múlt héten fogadtak egy megyei önkormányzati politikusokból és vállalkozókból álló küldöttséget. A tárgyalásokon felmerült, hogy Srí Lankán tervezett jelentős infrastrukturális beruházásokban magyar cégek is szerepet kapnának.
Vágólapra másolva!

Szabó Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke az [origo]-nak elmondta, hogy az öt önkormányzati politikusból és öt vállalkozóból álló magyar küldöttség Srí Lankán tárgyalt a gazdasági együttműködési lehetőségekről. Az ázsiai szigetország ugyanis jelentős fejlesztésekre készül, melyekben magyar cégek is szerepet kaphatnak.

A magyar delegáció találkozott többek között az ország elnökével és az ország fővárosának, Colombónak a polgármesterével, emellett több nagyvállalat és bank vezetőivel is. A megbeszéléseken felmerült, hogy magyar vállalkozások is részt vehetnek az infrastrukturális feljlesztésekben. Az ország autópálya-építésekre, a főváros egy teljesen új városrész felépítésére, emellett egy, Srí Lanka és India közötti híd megépítésére is készül. Mindezt - többek között - magyar mérnökök és vállalkozók részvételével képzelik el - mondta Szabó.

Az utat Srí Lanka magyarországi konzulja, Padma Gannoruwa kezdeményezte. Szabó Gábor tervei szerint további egyeztetéseken a konzul segítségével még idén kiajánlhatnak magyar vállalkozásokat az ázsiai országba.