Megverték a PSZÁF elnökét

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek, vélhetően előre megfontolt szándékkal, megverték Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett - közölte a pénzügyminiszter hétfőn. A Szász Károly által vezetett felügyeletet az utóbbi időben több politikai támadás is érte, például a vezetők külföldi utazásai miatt. A PSZÁF elnökét a Szent János Kórházban ápolják, felépülése több hónapot vesz igénybe. Szász Károly szerint a támadással - amely egy titkos felügyeleti jelentéssel lehet összefüggésben - el akarták távolítani pozíciójából, de megbízása lejártáig, 2006-ig a helyén marad.
Vágólapra másolva!

Szász Károly hétfőn kora reggel épp uszodába tartott, amikor a támadás érte, a PSZÁF elnökét jelenleg kórházban ápolják - mondta László Csaba egy hétfői sajtótájékoztatón.

A PSZÁF sajtóosztályán az [origo] kérdésre megerősítették, hogy Szász Károlyt ismeretlenek bántalmazták. A baleset körülményeiről a sajtóosztályon elmondták, hogy Szász Károly hétfőn hajnalban a Budakeszi úton a külügyi uszodába tartott gépkocsijával, amikor egy gyalogátkelőhöz érve a zebrán áthajtó biciklista elesett, Szász Károly kiszállt az autójából, hogy segítsen a sérültnek, mire a környező bokrokból két férfi rontott rá, és a balesetet színlelő biciklistával együtt baseballütőkkel brutálisan megverték.

Forrás: MTI
Szász Károly a kórházban nyilatkozott

A PSZÁF elnöke a fején és a kezén komoly sérüléseket szenvedett, egyik kezét a Szent János Kórházban megoperálták. A sajtóosztályon kérdésünkre elmondták, hogy Szász Károly szerencsére nem szenvedett koponyatörést, de fejsérülései súlyosak. A HavariaPress úgy tudja, hogy volt szemtanúja a PSZÁF vezetője ellen hétfőn hajnalban elkövetett támadásnak.

Deák Tamás, a Szent János Kórház adjunktusa elmondta: Szász Károly gyógyulása több hónapot vesz igénybe, de maradandó károsodás nem valószínű. A hajas fejbőrön többszörös nyílt seb keletkezett, a jobb kéz kisujjának alapperce, csuklója eltörött, felsőtestén többszörös zúzódás keletkezett a bántalmazás következtében - közölte az adjunktus.

Deák Tamás elmondta: az elnök a körülményekhez képest jól van, a közel félórás műtét során összevarrták a fején keletkezett nyílt sebeket, valamint megműtötték jobb kezének kisujját.

Deák Tamás hozzátette: nem valószínű, hogy rablótámadás érte volna a PSZÁF elnökét, mert értéktárgyait a támadók nem vitték magukkal.

A szervezet államtitkári rangban lévő vezetőjét az utóbbi időkben több politikai támadás is érte. Szász azonban hangsúlyozta, hogy legalább 2006-ig meg kívánja őrizni tisztségét, sőt azt követően is pályázna erre a posztra. A felügyeletet egyebek mellett vezetőinek külföldi utazásai kapcsán is több vád érte.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) egy februári vizsgálata miatt egyébként a Miniszterelnöki Hivatal arra kérte László Csaba pénzügyminisztert, hogy a feltárt jogszabálysértések miatt menessze Szász Károlyt a felügyelet elnöki tisztségéből. A PSZÁF cáfolta a Kehi vádjait.