Újabb uniós állások jogászoknak

Vágólapra másolva!
Újabb olyan állásokat hirdetett meg az EU Személyzeti Felvételi Hivatala (EPSO), amelyeket legnagyobb eséllyel magyarok tölthetnek be. Július 11-ig lehet jelentkezni azokra a jogász-nyelvész állásokra, amelyek havi 4612 eurós bruttó alapfizetést ígérnek - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az EPSO májusban már meghirdetett 135 jogász-fordítói állást kifejezetten magyar állampolgárok számára (a jelentkezési határidő június 24.), melyek betöltéséhez nincs szükség szakmai gyakorlatra, a kezdő fizetés pedig 4078,92 euró (kb. egymillió forint).

A mostani pályázaton nem feltétel a magyar állampolgárság, de a magyar nyelv 'tökéletes ismerete' igen. További feltétel az angol, a francia, a német, az olasz vagy a spanyol nyelv 'alapos ismerete' és egy harmadik uniós nyelv (akár a régi, akár a jövőre belépő új tagországok valamelyikének hivatalos nyelve) szintén 'alapos ismerete'. A szakmai követelmények között jogi egyetemi diplomát és legalább két év szakmai gyakorlatot sorolnak fel.

A nyílt versenyvizsgán az írásbelin fordítás, a szóbelin általános és jogi témákról a jelenlegi tagállamok valamely hivatalos nyelvén történő beszélgetés szerepel. Az EPSO várhatóan 40 pályázót nyilvánít nyertesenek, akik egy úgynevezett tartalékalapba kerülnek, és onnan kapnak majd jövő május után konkrét állásajánlatokat különböző uniós intézményektől.

Jelentkezni a most meghirdetett állásokra az eddigiektől eltérően nem online formában, hanem az unió hivatalos lapjának (Official Journal) június 6-ai számában publikált regisztrációs lap kitöltésével lehet.

Azok, akik a májusban kifejezetten magyar állampolgárok számára meghirdetett állások bármelyikére már jelentkeztek, most nem pályázhatnak, különben mindkét helyen automatikusan kizárják őket - írja pénteki számában a Világgazdaság.