Vágólapra másolva!
Szerdán délben befejeződött a teherfuvarozók demonstrációja; a Felsőlajos határában a régi 5-ös úton felsorakozott járművek elvonultak. Katona Tamás, a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára szerda délután fogadja a fuvarozók érdekszervezeteinek képviselőit.
Vágólapra másolva!

A hétfőn reggel 6 órakor kezdődött megmozdulásban egyszerre legkevesebb 90-100 jármű vett részt, de egyes időpontokban 140-150 kocsi is a helyszínen volt - mondta a távirati irodának Dóczi József ügyvéd, akit a fuvarozók kértek fel a demonstráció törvényes megszervezésére. Összességében több mint 200-an vettek részt a demonstrációban.

Dóczi József elmondása szerint a megmozdulás közvetlen kiváltó oka az volt, hogy az 5-ös főút Pest megyei szakaszáról felújítási munkák miatt június közepétől kitiltották a 7,5 tonnánál súlyosabb járműveket, a teherfuvarozók elégedetlensége azonban valójában az M5-ös autópálya díjára vezethető vissza. A fuvarozók fő követelése az M5-ös bevonása az egységes országos matricás rendszerbe.

A Miniszterelnöki Hivatal titkársága megerősítette: Katona Tamás helyettes államtitkár szerdán délután fogadja a fuvarozók érdekképviseleteinek képviselőit, hogy tárgyaljon velük a demonstrálók által megfogalmazott igényekről.