Vágólapra másolva!
Valamivel több, mint 3 milliárd forintos limitár mellett nyilvános, kétfordulós pályázaton értékesíti az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. a tököli repülőteret. A pályázatok benyújtásának határideje augusztus 18.
Vágólapra másolva!

Az ÁPV Rt. kiírása szerint a pályázaton jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, valamint ezek konzorciuma vehet részt, amennyiben megfizette a 300 millió forintos bánatpénzt. További feltétel, hogy a pályázónak az elmúlt két lezárt gazdasági év mérlege nem tartalmazhat veszteséget, és eladósodottságának mértéke nem haladja meg a 40 százalékot.

A pályázónak minimálisan 200 millió forintos jegyzett és 1 milliárd forintos saját tőkével kell rendelkeznie. A repülőteret az ÁPV Rt. polgári légiközlekedési és egyéb vállalkozási célra értékesíti.

Az érvényes pályázatok elbírálása a megajánlott vételár alapján történik. Egyező összegű ajánlatok esetén, illetve amennyiben az eltérés nem haladja meg a 10 százalékot, a privatizációs szervezet az ajánlattevőket versengő ajánlattételre hívja meg.