Felcsuti: Nincs pozitív üzenet a büdzsétervben

Vágólapra másolva!
Hiányolta a jövő évi költségvetés tervéből a pozitív üzeneteket Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója. A szakember emlékeztetett: a kormány másfél éve olcsóbb államot ígért, de ennek egyelőre nincs nyoma.
Vágólapra másolva!
550 milliárdot vonnak el a gazdasági szereplőktől/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030723550milliardot.html

A gazdaságpolitika irányítói sok mindent megtettek azért, hogy a dolgok rosszul menjenek, ennek ellenére a magyar gazdaság állapota jobb, mint ahogy a befektetők látják - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Felcsuti Péter. A kockázat abban rejlik, hogy az elbizonytalanodott befektetők cselekedetei kiszámíthatatlanok - tette hozzá a bankszakember.

Felcsuti Péter a forintárfolyam alakulásáról elmondta: az erős forint jó a gazdaságnak, de ha túlértékelt, az nem nevezhető kedvezőnek. Úgy vélte, hogy az exportáló cégek döntő része az év elején 250-255 forint körüli árfolyammal számolva fedte le árfolyamkockázatait.

Menedzserportrék: Felcsuti Péter/uzletinegyed/allas-karrier/mportrek/20030428menedzser.html

Az államháztartással kapcsolatban elhangzott: a kormány másfél évvel ezelőtt azzal az ígérettel került hatalomra, hogy kisebb és olcsóbb államot teremt, ennek azonban nyomát sem lehet látni napjainkban. Felcsuti szerint a jövő évi államháztartásnak, így a központi költségvetésnek is takarékosnak kellene lennie, de a megszigorítások mellett a gazdaság kulcsterületei számára pozitív üzeneteket is hordoznia kellene. A bankvezető ilyesmit egyelőre nem lát, sőt az adóreform elemei sem fedezhetők fel a költségvetés terveiben.