Szili: A kormánydöntés előtt kéne egyeztetni a nyugdíjról

Vágólapra másolva!
Az ötvenharmadik heti nyugdíj kifizetését törvény szabályozza, amíg ezt a szabályozást nem változtatják meg, addig az elhalasztásról beszélni sem érdemes - mondta Szili Katalin szerdán egy pénzügyminisztériumi bejelentésre reagálva.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés szocialista elnöke a Pénzügyminisztérium szóvivőjének múlt keddi nyilatkozatára reagált, mely szerint a nyugdíjasok a kormány javaslata szerint januárban kapnák meg az 53. heti nyugdíjat. A pénzügyi tárca szóvivője a tárca terveiről azt is elmondta, hogy 2007-ig minden évben 1-1 heti nyugdíjjal többet fizetnek ki, és így 2007 januárjában folyósítanának először teljes 13. havi nyugdíjat.

Szili Katalin úgy véli: amíg nincs erről döntés, addig az ilyen bejelentések alkalmasak arra, hogy a lakosság kedélyét "borzolják". "Tehát nincs értelme ilyen nyilatkozatokat tenni" - mondta. Hozzátette: álláspontja szerint az ilyen nagy horderejű kérdésekben a párton belül, illetőleg a koalíción belül kell egyeztetni, és ennek alapján hozhatja meg a kormány döntését. "Semmiképpen nem szerencsés kormánydöntés után egyeztetni, ezt előtte kell megtenni" - mondta Szili Katalin.