Visszaszorulhat a benzinturizmus

Vágólapra másolva!
Megszűnik augusztus elsejétől a kishatárforgalom Ukrajna felé, vagyis érvényüket vesztik a határ menti települések lakóinak kiállított kishatár-átlépési engedélyek, a feltételeknek ezentúl a mostanáig kedvezményezett mintegy hatvan magyar és hatvan ukrán település lakóinak is eleget kell tenniük. Ezzel a mindkét oldalon virágzó benzinturizmusnak gyakorlatilag vége szakad. Szlovákiában péntektől drágul az üzemanyag.
Vágólapra másolva!

Megszűnik augusztus elsejétől a kishatárforgalom Ukrajna felé, vagyis érvényüket vesztik a határ menti települések lakóinak kiállított kishatár-átlépési engedélyek. Ezután az érvényes úti okmány mellett mindenkinek rendelkeznie kell a szomszédos országból származó meghívólevéllel, hivatalos utazás esetén kiküldetési rendelvénnyel, vagy utazási iroda által kiállított igazolással a kereskedelmi szálláshely lefoglalásáról. Ezen feltételeknek a mostanáig kedvezményezett mintegy hatvan magyar, és hatvan ukrán település lakóinak is eleget kell tenniük, vagyis a mindkét oldalon virágzó benzinturizmusnak gyakorlatilag vége szakad - írja a Népszabadság.

A tervek szerint november 1-jétől már csak vízummal utazhatnak Ukrajnába a magyarok és érkezhetnek Magyarországra az ukrán állampolgárok.

Drágul Szlovákia

Pénzváltóhttp://origo.eco.hu/bank/penzvalto/penzvalto.php

Péntektől drágul Szlovákiában az üzemanyag, a sör és a cigaretta, miután jelentősen nő az adójuk. Ez várhatóan hatással lesz a magyar bevásárlóturizmusra is - írja a Napi Gazdaság. A cigaretta ára dobozonként átlagosan 9 koronával emelkedik. A benzin literje hivatalosan 2,70-3,50 koronával drágul, ugyanakkor a Szlovnaft üzemanyag-forgalmazó szerint valószínűbb a 3,20-3,50 korona közötti emelkedés.