Életveszélyes turmixgép, jojó és ventilátor

Vágólapra másolva!
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség az elmúlt napokban több Kínából, valamint Hongkongból származó terméket, illetve játékot minősített alkalmatlannak arra, hogy Magyarországon forgalomba hozzák - derül ki a szervezet csütörtöki közleményéből.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az 1-es számú vámhivatal értesítése alapján a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség mintavétellel egybekötött ellenőrzést végzett a vámhivatal telephelyén. A felügyeleti szerv laboratóriumában elvégzett vizsgálatok alapján a Hongkongból importált EUROTEC EU-5289 típusú kézi mixer forgalomba hozását kellett megtiltani, mivel nem felelt meg a hazai termékbiztonsági előírásoknak. A vizsgálatok során a háztartási gépről az derült ki, hogy áramütést okozhat, ezért használata veszélyes.

A laboratóriumi vizsgálatok ugyanezt állapították meg a Kínából importált San Salubrious No: 2806 jelű műanyag játék ventillátor esetében is. A játék ventilátor forgó alkatrészei ugyanis megérinthetőek, a ventillátor horizontális mozgását szabályozó részt nem burkolja semmi, így a játék balesetveszélyes. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a Kínából importált jojó labda vizsgálatakor is úgy ítélte meg, hogy az a hazai termékbiztonsági előírásoknak nem felel meg, ezért Magyarországon nem hozható forgalomba.