Vágólapra másolva!
Németországban hivatalosan is recesszió van: a csütörtökön közzétett adatok alapján egymást követő két negyedévben is lassult a gazdasága. A német gazdaság gyakorlatilag egy éve stagnál, miután 2001 végén kilábalt egy enyhe recesszióból.
Vágólapra másolva!
Küszöbön a német reformtervezet/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030813kuszobon.html

A német gazdaság 0,1 százalékkal lassult a második negyedévben, az első negyedévi 0,2 százalékos visszaesés után. Hat hónapig tartó GDP-csökkenés után hivatalosan is beáll a recesszió állapota. Szakértők szerint azonban Németország kilábalhat a recesszióból, a legutóbbi munkanélküliségi adatok már a várt felfelé ívelő tendenciát mutatják, írta a BBC News. A Dresdner Kleinwort Wasserstein bank elemzője enyhe javulást vár a következő félévben. Egész évet tekintve nem számít növekedésre.

Az optimizmus annak a reformsorozatnak köszönhető, amelynek bevezetését Gerhard Schröder kancellár szorgalmazta a gazdaság élénkítése céljából: többek között visszafogták a kormányzati költekezést és átstrukturálták az adórendszert. Ezen kívül elemzők biztosra veszik azt, hogy az Európai Központi Bank idén még kamatot vág.