Milliós akció Japánban: drága áruval a defláció ellen

Vágólapra másolva!
Egy tokiói luxusüzlet merőben új kampánnyal próbálja becsalogatni a vevőket: az egymillió jenes áruk akciója egy napig tartott a távol-keleti metropoliszban. Az akciót hirdető áruházat elözönlötték a vásárlók. 
Vágólapra másolva!
Szerény növekedés Japánban/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030611szereny.html

A deflációval küszködő japánban nem nőtt a fogyasztás, a "száz jenes boltok" pedig az árcsökkenések miatt nem jelentenek konkurenciát más üzletek számára, írta a Reuters. A luxustermékeket forgalmazó Nihonbashi áruház Tokió belvárosában egy merőben új kampányba kezdett: a Magyarországon is jól ismert "nálunk minden 100 forint" mintájára egy napon keresztül kínáltak akciós termékeket 1 millió jenes (8500 dollár, 2 millió forint) áron.

Katasztrofális évet zártak a japán bankok/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030526katasztrofalis.html

A Mitsukoshi Ltd. tulajdonában lévő áruházban többek között szőrméket, perzsaszőnyegeket, igazgyöngyöket és arannyal bevont Buddha-szobrokat kínáltak a boltot elözönlő vásárlóknak, akik között túlsúlyban voltak az idősödő hölgyek, a Reuters szerint.

Az áruház szóvivője szerint az akcióban kínált termékek mindegyike drágább volt az akciós árnál, ezért valóban megérte megvenni őket.