Összecserélték a pénzügyminisztériumot az elmegyógyintézettel

Vágólapra másolva!
Közel egy héten át több száz olyan telefonhívás érkezett a cseh pénzügyminisztériumhoz, amelyben az emberek pszichikai problémáikra keresték a választ. A Prága Bohnice negyedében működő elmegyógyintézetben ugyanakkor meg nem tudták mire vélni, hogy miért faggatják őket pénzügyi esetekkel.
Vágólapra másolva!

A néhány napos zűrzavar után végül is kiderült, hogy a szeptember közepén megjelent új prágai telefonkönyvben egyszerűen felcserélődött a pénzügyminisztérium és az elmegyógyintézet központi száma.
"Súlyos kiadói hibáról van szó, amely rendkívül kellemetlen számunkra" - adott hangot felháborodásának Bohuslav Sobotka cseh pénzügyminiszter. A kiadó nyilatkozatában ugyan szánja-bánja a hibát - amelyre egyelőre senki sem tud elfogadható magyarázatot adni -, de mert a több százezer példányban megjelent telefonjegyzék már az előfizetőknél van, a számcserét jóvátenni gyakorlatilag lehetetlen.

A pénzügyi tárca, amelyet a probléma sokkal jobban zavar, mint az elmegyógyintézetet, most kapcsolatba lépett a Cesky Telecom telefontársasággal, hogy az próbáljon műszaki megoldást találni a kínos probléma rendezésére.