Kovács Gábor 3 milliárddal támogatja a művészetet

Vágólapra másolva!
Magánvagyonából, alapítványán keresztül 3 milliárd forinttal támogatja a modern magyar képzőművészetet Kovács Gábor, a Bankár Holding tulajdonosa. Az üzletember emellett egy Andrássy úti palotát biztosít a kuratórium által tehetségesnek tartott művészek bemutatkozásához.
Vágólapra másolva!

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 3 milliárd forintot és annak hozamait költi fiatal, tehetséges képzőművészek támogatására - nyilatkozta az [origo]-nak Kovács Gábor. A támogatások mértékéről és formájáról az alapítvány kuratóriuma dönt; a testület tagja Hegyi Lóránd múzeumigazgató, művészettörténész, dr. Tóth Tamás management konzulens, dr. Rajna József bankár és dr. Köves Péter ügyvéd. A kuratórium ötödik tagja várhatóan tudományos szaktekintély lesz.

Kovács Gábor elmondta azt is, hogy az alapítvány központja az Andrássy út 112. szám alatt található palota, az egykori Fiatal Művészek Klubja lesz, amely szintén magántulajdonában van. Az épületben kiállításokat, színházi előadásokat és kamarahangversenyeket rendeznek majd, először Magyarország uniós csatlakozása előestéjén, 2004 április 30-án.

Az alapítvány közleménye szerint Kovács Gábor folytatja ugyan üzleti és befektetési tevékenységét, de a következő években erőforrásai jelentős részét az alapítvány működtetésére koncentrálja.