Vágólapra másolva!
A közigazgatásban elterjedt gyakorlathoz képest rendhagyó, de az üzleti életben már bevált kiválasztási módszert próbál meghonosítani a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM). Követői - a Világgazdaság információi szerint, a gazdasági tárca kivételével - a minisztériumok közt nemigen akadnak.
Vágólapra másolva!
Állás-Karrier/uzletinegyed/allas-karrier/index.htmlAz [origo] rovata

Személyzeti tanácsadó igénybevétele a központi közigazgatásban indokolt - véli Varga Katalin -, mert az itt magasabb posztokat betöltők döntési jogköre legalább olyan nagy, mint a versenyszférában. A Hill International ügyvezető igazgatónője elmondta: külföldön a költségvetési szervek gyakorta igénybe veszik cégük szolgáltatásait, például tréningeket tartanak az alkalmazottaknak. Hozzátette: itthon önkormányzatoknál, illetve önkormányzati tulajdonban lévő intézményeknél is segítettek a kiválasztásban.

Főleg Ausztriára, Franciaországra jellemző, hogy a közigazgatás személyzeti tanácsadót vesz igénybe - számolt be tapasztalatairól Deák Andrea, a Neumann Take it ügyvezetője. Szerinte külföldön - ha nem is nagy általánosságban - de nyitottabbak erre a szolgáltatásra.

A Kellogg a legjobb MBA-iskolahttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-10-07&d=2003-10-07&r=&c=57Eva: 10 millió forintig népszerűhttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-10-07&d=2003-10-07&r=&c=48Két év az önkéntes haderő létrehozásáighttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-10-07&d=2003-10-07&r=&c=1Növekszik a bankkártyák számahttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-10-07&d=2003-10-07&r=&c=20

Kissé szkeptikus Lévai Zoltán, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium humánpolitikai főosztályának vezetője. A főiskolai docens úgy véli: a fejvadászok szolgáltatásait a közigazgatás tudja mellőzni. Ennek azonban feltétele, hogy a minisztériumokban, közigazgatási szerveknél felkészült emberi erőforrás vezetőket alkalmazzanak. - A megyei munkaügyi és a regionális átképző központok vezetőit, valamint a munkaügyi döntőbírákat több száz jelentkező közül választottuk ki. Valószínűleg jó munkát végeztünk, mert kicsi a fluktuáció körükben - érvelt. Egyetért ugyanakkor azzal, hogy a teljesítményelvűségnek is érvényesülnie kell, s ezért indokolt a jelöltek versenyeztetése. Vigyázni kell arra, hogy ne a belterjesség érvényesüljön - vélekedett.

Karriercentrumhttp://allas.negyed.hu/job.phpAz [origo] rovataFejvadász-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/ingatlan,_reklam,_allas/munkaero-_es_szemelykozvetites/munkaero-kozvetites_es_-szervezes/fejvadaszok/

Lévai Zoltán megemlítette azt is, hogy a francia közigazgatásban már bevett gyakorlat az, hogy a kiválasztás folyamatába grafológust is bevonnak. Bizonyos személyiségjegyek ugyanis könnyen megállapíthatók a kézírásból. Ennek a módszernek a bevezetése azonban nálunk ellenállásba ütközne, pedig tovább szélesíthetné a közigazgatási szakemberek kiválasztásának skáláját. Gyakorlati alkalmazásával jól hasznosíthatók lennének a fejvadászok tapasztalatai is.