Többet keresnek a magas dolgozók

Vágólapra másolva!
Egy friss tanulmány szerint a magas emberek sokkal többet keresnek alacsony társaiknál. A különbözet évente akár 800 dollár is lehet a fizetésekben, méghozzá 2,5 centiméterenként - írta a Reuters.
Vágólapra másolva!

A floridai egyetemen készített tanulmány megállapítja: a testmagasság fontos a karrier szempontjából. A tanulmányt készítő csoport vezetője, Timothy Judge professzor szerint a magas emberek és alacsonyabb kollegáik éves fizetése között átlagosan 789 dolláros különbséget találtak, méghozzá 2,5 centiméterenként (A tanulmányban eredetileg hüvelyk szerepel; 1 hüvelyk vagy inch = 2,54 cm - a szerk.).

Timothy Judge és társa, az Észak-karolinai Egyetem gazdasági tanszékén dolgozó Daniel Cable négy, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában, igen széles körben végzett felmérés eredményeit feldolgozva jutott erre a következtetésre. Amennyiben ezt az összeget 30 éves munkaviszonnyal szorozzuk, több ezer dollárról beszélünk, mondta a Reutersnek Timothy Judge.

Karriercentrumhttp://allas.negyed.hu/job.phpTallózzon az állásajánlatok között!

A gond az, hogy nem értjük a különbözet okát, nyilatkozták a kutatók. A profi kosárlabdán (és néhány más, speciális kivételen) kívül ugyanis nincs érthető magyarázat arra, hogy miért részesítenének előnyben egy magasabb illetőt, mondta Judge. Amit találtunk, az, hogy a magasabbakat gyakran hatékonyabbnak gondolták munkáltatóik, és szubjektív értékelésük szerint a teljesítményük is jobb, mondták a kutatók.

A magasság és a fizetés mértéke közötti korreláció leginkább az értékesítés és a management területeken szembeötlő, de az olyan szakmákban is érezhetően jelen van, mint az építészet, a könyvelés vagy a komputerprogramozás, a felmérés szerint. A teljes tanulmány a Journal of Applied Psychology tavaszi számában jelenik meg.