ÁSZ: vitára bocsátható a költségvetés

Vágólapra másolva!
Az Állami Számvevőszék tárgyalásra alkalmasnak találta a kormány által benyújtott 2004-es költségvetési tervezetet, így a jövő hét elején megkezdődhet a - valószínűleg karácsonyig elhúzódó - vita az Országgyűlésben - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A főbb bizottságok és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vitára bocsáthatónak találta a jövő évi költségvetési tervezetet, ugyanakkor Kovács Árpád, az ÁSZ elnöke több ponton is kritizálta a büdzsétervet. Mint rámutatott, a társasági adóbevételek a tervezethet képest akár öt százalékkal is eltérhetnek, ami komoly kockázatokat rejt. Kovács Árpád hozzátette: ugyan a 2004-es költségvetés a beruházásokra helyezi a súlyt, ám a fejlesztésekre fordítható források elmaradnak a minisztériumok által igényelttől.

Kevés lesz a gyógyszerekre szánt összeg

A társadalombiztosítási alapokról szólva az ÁSZ-elnök elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan már most látni, hogy a gyógyító-megelőző ellátásokra és a gyógyszerkiadásra szánt jövő évi keret kevés lesz. Teljesülhetnek viszont az eva-, és illetékbevételek, s a személyijövedelemadó-tervek is "megvalósíthatók".