Putyin cáfolja a Jukosz-ügy politikai vonatkozását

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök cáfolta, hogy a Jukosz-ügy fejleményei és a Kremlen belüli személyi változások az orosz hatalom parancsuralmi jellegéről tanúskodnának. Az olajcég vezérigazgatójának, Mihail Hodorkovszkijnak a letartóztatása nem rendkívüli esemény, mondta Putyin a kedden kezdődő hivatalos olaszországi látogatása előestéjén az olasz sajtónak adott interjújában, amelynek szövegét a moszkvai sajtó is közölte. Az orosz elnök szerint egyedül abban különleges az ügy, hogy ilyen gazdag ember ellen még nem indítottak Oroszországban bűnvádi eljárást.
Vágólapra másolva!

Putyin szerint a törvényt mindig be kell tartani, nem csak akkor, amikor az ember már elért egy bizonyos pozíciót. Az nem megy, hogy ma valaki fizet adót, korábban meg nem fizetett, és azt ajánlja az ügyészségnek, hogy borítson fátylat az ügyre, mondta Vlagyimir Putyin.

Oligarchák, olaj és politika - a Jukosz-ügy háttere/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20031103oligarchak.html

Az orosz társadalomban, a végrehajtó és bűnüldöző szerveknél érezhető egyfajta hajlandóság a privatizáció eredményeinek felülvizsgálatára, de ez a negatív fejlemény nem engedhető meg, az orosz elnök szerint. A privatizáció eredményeit Putyin szerint senki nem fogja felülvizsgálni, ő ezt határozottan ellenzi.

Putyin elmondta: a jogvédő intézmények mindeddig helyesen cselekedtek, nem lépték át a törvényesség kereteit, de számolniuk kell minden lépésük politikai és gazdasági következményeivel. A Jukosz-ügyben a bíróság fogja kimondani a végső szót - mondta az orosz elnök, és hozzátette: az ártatlanság vélelmezése bármely egyéb demokratikus országhoz hasonlóan Oroszországban is létezik.

Kinevezték a Jukosz új vezérigazgatóját/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20031104kineveztek.html

Külpolitikai kérdések kapcsán az orosz elnök elmondta, hogy Moszkva még csak nem is mérlegeli katonai egység küldését Irakba, ahol azonban Oroszország gazdaságilag jelen kíván lenni. A szerdán kezdődő római orosz-EU csúcs kapcsán Putyin elmondta, hogy Oroszország kész a párbeszédre az EU-val, de a körülmények és a saját érdekei alapján dönt. Az elnök elmondta, hogy Oroszország kész a párbeszédre az EU-val, de a körülmények és a saját érdekei alapján dönt.

Lemondott a Jukosz vezérigazgatója/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20031103lemondott.htmlKicsúszhat Putyin kezéből a Jukosz/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20031103kicsuszhat.html