A tőzsdeelnök cáfolta, hogy jelölt lenne a pénzügyminiszteri posztra

Vágólapra másolva!
Jaksity György, a Budapesti Értéktőzsde Rt. elnöke cáfolja azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint neve "szóba került mint esetleges új pénzügyminiszter" kormányzati körökben. Ilyen megkeresés nem történt a kormány részéről, és ilyen szándék nem fogalmazódott meg a Tőzsde elnöke részéről - áll a tőzsde közleményében.
Vágólapra másolva!

Jaksity György a tőzsde igazgatóságának tagjaival együtt tavaly három évre kapott megbízatást a Budapesti Értéktőzsde tulajdonosaitól, hogy vigye sikerre a társaság középtávú stratégiáját és a Budapesti Értéktőzsdét az őt megillető helyre, a magyar gazdaság legfontosabb piaci intézménye rangjára emelje, fogalmaz a közlemény.

Nem váltják le László Csabát/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20031024nemvaltjak.html

A közlemény szerint az igazgatóság által elfogadott stratégia megvalósítása jelenleg is folyamatban van, első látványos eredményei (a forgalom jelentős bővülése, a tőzsdeindex emelkedése) már most látszanak, de még sok tennivaló akad.

A magyar tőzsde fejlesztése és sikere legalább olyan fontos Magyarország, a magyar gazdaság eredményessége szempontjából, mint a pénzügyminiszter személye és a kormány pénzügypolitikája - áll a közleményben. Jaksity György továbbra is a tőzsde igazgatósága által kidolgozott stratégia megvalósítását tekinti elsődleges feladatának.