Vágólapra másolva!
December 15-től Terták Elemér tölti be a Pénzügyminisztérium (PM) közigazgatási államtitkári posztját. Dr. Terták Elemér 2002. december 1-jén helyettes államtitkárként távozott a Pénzügyminisztériumból, és rövid kitérő után tér vissza a pénzügyi tárcához - derül ki a Pénzügyminisztérium [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.
Vágólapra másolva!

Terták Elemér 1977 és 1982 között dolgozott először a Pénzügyminisztériumban a Nemzetközi Pénzügyek Főosztályán, 1982-től az Országos Tervhivatalban a Nemzetközi Együttműködési Főcsoportban, majd két évig a Külkereskedelmi Minisztériumban dolgozott.

1988-89-ben a Magyar Hitelbank Rt. ügyvezető igazgatója volt, innen ült át az Általános Vállalkozási Bank Rt. vezérigazgatói székébe, ahol az igazgatóság elnökének is megválasztották. 1990-től 1992-ig elnök vezérigazgatóként irányította az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt.-t. Ezután ügyvezetői igazgatói posztot töltött be az Országos Betétbiztosítási Alapnál, majd 6 évig vezérigazgatóként és az igazgatóság alelnökeként vezette a Daewoo Bank (Magyarország) Rt.-t, hogy azután 2001-ben helyettes államtitkárként térjen vissza a Pénzügyminisztériumba.

Terták Elemér a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett 1978-ban. Doktori disszertációját ugyanitt védte meg 1996-ban.