Az USA élen jár a technológiai fejlesztésben

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok minden más országnál hatékonyabban használja az információs technológiát a gazdasági növekedés gyorsítására - derül ki a Világgazdasági Fórum (VF) elemzéséből. Az első húsz helyen 11 európai ország található, az afrikai államok közül az első, Dél-Afrika csak 37. a rangsorban.
Vágólapra másolva!

Az elemzés szerint a kormányoknak és az egyes vállalatoknak is többet kellene fordítaniuk az információs technológiai fejlesztésékre, ha azt akarják, hogy gazdaságuk virágozzon. Az IT-fejlesztések, a telekommunikációs infrastruktúra kiépítése, internet-hozzáférés kiszélesítése és a számítógép-használat terjedése a fejlődő országok számára is jó lehetőséget kínálnak a felzárkózásra - véli a VF elemzése.

A listán Dél-Afrika áll a legelőkelőbb, 37. helyen az afrikai országok közül, míg Tunézia a 40., Botswana pedig az 55. helyen található. Az elemzés által vizsgált 102 ország közül az utolsó öt helyen Csád, Etiópia, Haiti, Angola és Honduras áll.

Az első húsz helyen 11 európai, 2 tengerentúli, és 6 ázsiai ország, illetve Ausztrália áll. A második helyet Szingapúr, a harmadikat pedig Finnország foglalja el - írja a BBC News Online.