Javult az Euronext üzemi eredménye

Vágólapra másolva!
Az Euronext elektronikus tőzsde javította üzemi eredményét az év első kilenc hónapjában. Az Euronext EBIDTA (kamatok, adó és arculat-értékleírások előtti eredménye) 8,5 százalékkal 222 millió euróra emelkedett éves összevetésben.
Vágólapra másolva!

A nettó nyereség 108,4 millió euró lett. Az első három negyedév mérlegadatai megfelelnek a piaci várakozásnak. A harmadik negyedévben 62,5 millió euró EBITA eredményt ért el a tőzsde.

A jövő évre a tőzsde informatikai beruházásainak további csökkentését és létszámleépítést is magában foglaló költségcsökkentési programot jelentett be. A Deutsche Börse számára konkurenciát jelentő Euronext elektronikus piacot 2000-ben hozták létre a párizsi, az amszterdami és a brüsszeli tőzsdék. Azóta csatlakozott hozzá a lisszaboni tőzsde és a londoni LIFFE származékos piac is.

A vártnál jobban teljesített a Euronext/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030523avartnal.htmlNőttek az Euronext bevételei/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030513nottek.htmlHatalmasat nőtt a Euronext nyeresége/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030321hatalmasat.html